روش‌های ساده برای خواباندن نوزاد

روش‌های ساده برای خواباندن نوزاد

مادرانی که به تازگی صاحب فرزند شده‌اند، در سال اول زندگی نوزادشان، بی‌خوابی زیادی را باید تحمل کنند. خواباندن نوزاد در این مدت نیاز به تلاش زیادی از سوی والدین دارد. زیرا نوزادان در چهار ماه اول از زندگی‌شان، برای وفق دادن خود با محیط جدید، رفتارهای متفاوتی دارند. والدین تلاش می‌کنند تا با استفاده از راهکارهای متعدد، ساعات خواب فرزندشان را منظم کنند؛ به طوری که در طول شب بخوابد. چراکه نوزادی که در برابر خواب مقاومت دارد و مدام گریه می‌کند، شرایط را برای پدر و مادر سخت می‌کند. از سویی دیگر خواب مناسب در دوران نوزادی و کودکی، در رشد ذهنی و عقلی آن‌ها نیز تاثیرات بسیار زیادی دارد. بنابراین والدین باید با روش های خواباندن نوزاد بدخواب و نکات آن، آشنایی داشته باشند تا بتوانند با راهکاری مناسب، نوزاد بی‌خواب خود را به خوابیدن در طول شب عادت دهند. در صورتی که شما نیز به دنبال نحوه خواباندن نوزاد تازه متولد شده یا نوزاد بدخواب خود هستید، در ادامه همراه ما باشید.

 

خواباندن نوزاد1

نکات خواباندن نوزادان بدخواب

اگر به تازگی صاحب فرزندی شده‌اید، احتمالا بی‌خوابی نوزادتان شما را خسته و کلافه کرده است؛ این درحالی است که خواب منظم برای فرزند شما ضروری است. پس ناچار هستید با راهکارهای خواباندن نوزاد آشنا شوید تا بتوانید با استفاده از بهترین روش خواباندن نوزاد، کودک خود را بخوابانید.

در این قسمت به برخی از روش‌های کارآمد برای خوابیدن نوزاد بدخواب، اشاره کرده‌ایم. سعی کنید این راهکارها را بررسی کنید تا در نهایت بتوانید روشی که برای نوزاد شما مناسب است و در خواباندن او موثر است را شناسایی کنید.

  • عدم برقراری ارتباط چشمی با نوزاد

پیش از زمان خواب نوزاد، سعی نکنید او را هیجان زده کنید. درصورتی که با نوزاد خود یک ارتباط چشمی طولانی برقرار کنید، منجر به هیجانی شدن او می‌شود و او را بی‌خواب می‌کند.

  • توجه به تغذیه قبل از خواب نوزاد

بهتر است قبل از خواب، به تغذیه نوزاد خود توجه کنید. اغلب نوزادان به دلیل گرسنگی، نیمه شب از خواب بیدار می‌شوند.

  • نوازش نوزاد

پس از انتقال نوزاد به تخت خواب، سعی کنید شکم، بازوها و یا سر کودک را نوازش کنید تا آرامش لازم برای خوابیدن را داشته باشد.

  • انتخاب مناسب‌ترین ساعت خواب نوزاد

بهتر است یک زمان معین را برای خواب نوزاد خود تعیین کنید. متخصصان بر این باور هستند که بهترین ساعت برای خواباندن نوزادی که دارای سن زیر یک سال است، بین 6 و نیم تا 7 بعدازظهر است. برخی والدین تصور می‌کنند خواباندن نوزاد در این ساعت، سبب می‌شود او صبح زودتر از خواب بیدار شود. در حالی که اگر نوزادان خواب مناسب شبانه داشته باشند، صبح‌ها نیز دیرتر از خواب بیدار می‌شوند.

  • پوشاندن لباس راحت برای نوزاد

نوزادان به پارچه‌های الیاف مصنوعی، حساسیت دارند و همین موضوع خود عاملی بر بیخوابی آن‌هاست. بنابراین بهتر است از لباس‌های تولید شده از الیاف طبیعی برای فرزندان خود استفاده کنید. خرید لباس نوزادی با پارچه‌های پنبه‌ای و نرم، تا حدود زیادی باعث آرامش و خواب راحت نوزادان می‌شود.

  • تنظیم دمای محیط

قطعا نوزادان برای تجربه یک خواب راحت، باید در اتاقی با دمای مناسب قرار بگیرند. دمای اتاق نوزاد باید بین 18 تا 21 درجه سانتی‌گراد باشد.

  • کاهش نور اتاق

برای کمک به خواب راحت نوزاد، بهتر است اتاق او تاریک شود و از چراغ خواب استفاده نکنید.

  • حمام قبل از خواب

در برخی از کودکان و نوزادان، حمام قبل از خواب، به راحت‌تر خواباندن آن‌ها کمک می‌کند.

  • تعویض پوشک

در بسیاری از موارد، اصلی‌ترین دلیل بی‌خوابی نوزادان، پوشک خیس است. بهتر است در طول شب از پوشک‌هایی با قدرت جذب بالا استفاده کنید.

  • خوابیدن نوزاد با پستانک

پستانک در زمان خواب به کودک کمک می‌کند تا آرام شود و سریع‌تر بخوابد. البته بهتر است پس از به خواب رفتن کودک، پستانک را از دهان کودک خارج کنید.

  • لالایی

یکی از راهکارهای بسیار عالی برای خواباندن نوزاد، لالایی خواندن است. لالایی منجر به کاهش استرس کودکان می‌شود.

  • توجه به علائم کودک

در برخی موارد، دلیل بدخواب بودن نوزاد، بیماری است. از نشانه‌هایی بیماری در کودکان زیاد بودن آب دهان، گریه، صدای بلند، خس خس کردن، عق زدن، مشکلات گوارشی و … هستند.

 

نکات خواباندن نوزادان بدخواب

6 روش تست‌شده و مطمئن برای خواباندن نوزاد بدخواب

برای خواباندن نوزاد بدخواب، روش‌های متعددی مورد استفاده قرار می‌گیرند. از روش خواب شوش پت گرفته تا روش محو شدن! در ادامه به 6 روش تست شده و مطمئن برای خواباندن نوزاد بدخواب، اشاره کرده‌ایم.

روش خواب فربر

روش فربر، از سوی ریچارد فربر، متخصص اطفال و مدیر مرکز اختلالات خواب کودکان در بیمارستان کودکان بوستون ارائه شده است. بر اساس این روش، باید پس از انجام مقدمات خواب، نوزاد خود را در گهواره‌اش قرار دهید و سپس او را تنها بگذارید. احتمالا نوزاد شما شروع به گریه کردن می‌کند، نباید بلافاصله پس از شنیدن صدای گریه به سراغ او بروید. بهتر است کمی صبر کنید و سپس وارد اتاق شوید. در اولین شبی که از این راهکار استفاده می‌کنید، بهتر است حداقل سه دقیقه منتظر بمانید.

پس از ورود به اتاق، حال باید با یک صدای آرام با نوزاد صحبت کنید. توجه داشته باشید به دلیل اینکه فرزندتان در حال گریه است، نباید او را بغل کنید یا به او شیر دهید. حتی چراغ را نیز روشن نکنید. مجدد پس از آرام شدن نوزاد، اتاق را ترک کنید اما اگر اینبار او گریه کرد، پس از 5 دقیقه به اتاق بازگردید. این روند را تا زمانی که صدای گریه کودک قطع شود، ادامه دهید.

این رویه را برای هفت شب تکرار کنید و هر شب زمان بازگشت به اتاق را طولانی‌تر کنید. به تدریج نوزادن با این روش می‌آموزند که پس از هر بار گریه کردن، شما آن‌ها را در آغوش نخواهید گرفت و اغلب یاد می‌گیرند پس از اینکه آن‌ها را ترک می‌کنید، بخوابند.

البته اگر کودک شما بیمار است و یا در حال درآوردن دندان است، بهتر است از این روش استفاده نکنید.

 

روش کارآمد فربر برای خواباندن نوزاد

روش محو شدن

در این روش از خواباندن نوزاد، والدین باید با توجه کردن به تغذیه نوزاد، تکان دادن نوزادان، مطالعه کتاب، صدای لالایی و … نوزاد را بخوابانند. البته با افزایش سن نوزادان، نیاز به حضور والدین در کنار نوزاد کم‌رنگ‌تر می‌شود و این روش به مرور از بین می‌رود. با این حال روش محو شدن نیز در خوابیدن نوزاد بدخواب موثر است.

روش صندلی

در روش صندلی، پدر و یا مادر باید کنار کودک روی صندلی بنشینند و هر بار که نوزاد بیدار می‌شود، سعی کنند او را آرام کنند. به مرور فاصله صندلی از گهواره نوزاد باید بیشتر شود، به طوری که سرانجام از اتاق خارج شود.

 

5 روش تست‌شده و مطمئن برای خواباندن نوزاد بدخواب 2

روش گریه تا خواب

روش گریه تا خواب، نوعی روش موثر با استفاده از نادیده گرفتن نوزاد است. به طوری که والدین پس از اینکه از روش‌های خواباندن نوزاد استفاده کردند و او به خواب رفت، اتاق را ترک می‌کنند، اما در طول شب، نباید به گریه‌های کودک اعتنایی کنند تا کودک مجدد به خواب برود. البته این در صورتی است که گریه‌های کودک برای گرسنگی نباشد.

روش بلند کردن – آرام کردن و خواباندن نوزاد

این روش برای نوزادان زیر هفت ماه موثر است. به طوری که اگر کودک گریه کرد، او را بلند کنید، در آغوش بگیرید و سپس مجدد در گهواره و یا تخت قرار دهید. این مراحل را تا زمانی که کودک با آرامش به خواب برود، تکرار کنید.

روش شوش پت

وقتی نوزاد بیدار می‌شود، در حالی که هنوز یک ساعت از خواب او نگذشته باشد، کنار او قرار می‌گیریم و بدون بغل کردنش، آرام آرام روی سینه یا شکمش ضربه می‌زنیم و صدای “شششش” تولید می‌کنیم تا دوباره به خواب برود. بعد از مدتی می‌توانید به تدریج مدت زمان این صدای “شششش” را کاهش دهید تا نوزاد به تنهایی به خواب برود.

 

5 روش تست‌شده و مطمئن برای خواباندن نوزاد بدخواب2

 

نکات نهایی برای اطمینان از راحت خوابیدن کودک

از مهم‌ترین موضوعات در پرورش نوزادان، خواب راحت و منظم آن‌ها است. به طوری که اصلی‌ترین فاکتور تاثیرگذار در رشد و تکامل ذهن و جسم نوزاد، خواب است. در صورتی که نوزاد خواب کافی نداشته باشد، ممکن است به بیماری‌های جسمی و ذهنی مبتلا شود.

در این مقاله به راهکارهای خواباندن نوزاد پرداختیم. امیدواریم مطالعه آن برای شما مفید واقع شود. با این حال توجه داشته باشید که نیاز نیست برای خواباندن نوزاد خود، از تمامی روش‌های گفته شده، به صورت همزمان استفاده کنید تا به نتیجه برسید.

بهتر است برخی از راهکارهای گفته شده را انتخاب کنید و همان را برای یک مدت زمان کوتاه اجرا کنید. در صورتی که مناسب بود آن را ادامه دهید و در غیراینصورت به سراغ راهکار دیگری بروید. ما در نی‌نی شیک در تمام مراحل بزرگ کردن نوزادتان، قدم به قدم شما را یاری می‌دهیم. از همراهی شما تا انتهای این مقاله متشکریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *